Priser

..så mycket kostar besöket

Naturligtvis tar olika behandlingar olika tid. En full behandling (en klippning eller trimning) av en hund tar i genomsnitt två timmar. Då ingår bad och fön, klipp eller trim (beroende på ras), ullreducering, tovutredning, kloklippning och tandrengöring (om behov föreligger och djuret är medgörligt). Jag plockar även bort alla eventuella fästingar jag träffar på. Samt upplyser dig om jag upptäcker något. För mer information om priser, använd flikarna nedan. Där kan du i mer detalj få en bättre uppfattning om kostnaden för en individuell, eller kombinerad behandling.

Följande priser är riktpriser. Individuell prissättning kan komma att tillämpas vid t.ex. kraftigt tovad päls.

Priser

Klippning

Klicka här för att se en kort film på hur jag klipper mina kunder!

Alla katter fr. 750 kr

Maskinklippt

Hunden klipps jämnlång kropp och ben med maskin till en längd av 0,5-2 cm. Bad, kloklippning, öron ingår. Är hunden medgörlig rengörs även tänderna vid behov.

Liten Shih tzu m.fl. fr. 650 kr
Mellan Mellanpudel m.fl. fr. 750 kr
Stor Lagotto m.fl. fr. 850 kr
XL Leonberger m.fl. fr. 1150 kr

Frisyrklippt 

Hunden klipps både med maskin och för hand för både korta och längre längder eller en jämn men längre frisyr; över 2 cm lång päls. Bad, kloklippning, öron ingår. Är hunden medgörlig rengörs även tänderna vid behov.  

Liten Shih tzu m.fl. fr. 750 kr
Mellan Mellanpudel m.fl. fr. 850 kr
Stor Wheaten terrier m.fl. fr. 950 kr
XL Leonberger m.fl. fr. 1250 kr

Handklippt

Hunden klipps helt för hand, tex utställningsfrisyr på Pudel, Bichon frisé, Wheaten terrier. Bad, kloklippning, öron ingår. Är hunden medgörlig rengörs även tänderna vid behov.  

Liten Bichon frisé m.fl. fr. 950 kr
Mellan Mellanpudel m.fl. fr. 1050 kr
Stor Wheaten terrier m.fl. fr. 1250 kr
XL Bouvier  m.fl. fr. 1350 kr

Om klippning

Att klippa sin hund regelbundet är något som bidrar till dess välbefinnande! Hunden får inte lika lätt tovor som luggas och drar i huden och svampinfektioner i t.ex. tassar kan lättare undvikas. Hunden slipper dra in onödig mängd skräp och grus utifrån och naturligtvis är en välvårdad hund även vacker att vila ögonen på!

Många väljer att klippa sina katter, både kort- och långhåriga för att undvika tovor och minska fällning. Att klippa en katt tar ca 1-2 timmar beroende på temperament och pälskvalité samt om katten ska badas eller ej.

Normalt klipps kattens klor vid behandlingen. Säg till på förhand om ni absolut vill undvika detta.

Priser

Trimning

Klicka här för att se en kort film på hur jag trimmar mina kunder!

Jack russel, Borderterrier, Tax mfl. fr. 750 kr
Dvärgschnauzer, Foxterrier mfl. fr. 800 kr
Cairnterrier, Cockerspaniel, Petit basset griffon mfl. fr. 900 kr
Riesenschnauzer, Airedaleterrier mfl. fr. 1350 kr

Om trimning

Från Topp till Tass - Hundtrim och Katt trim - Trimhund

Trimning innebär att den sträva mogna pälsen rycks för att bibehålla karaktären av den smuts- och fuktavvisande pälsen. Kloklippning och öron ingår. Är hunden medgörlig rengörs även tänderna vid behov. Bad ingår inte alltid då vissa individer inte tål det direkt i samband med trimningen. Har inte hunden kända hudbesvär eller irritation efter trimning sedan tidigare samt bedöms obesvärad för dagen badas hunden.

Priser

Bad/Fön

Klicka här för att se en kort film på hur jag badar mina kunder!

Hund Liten Shih Tzu m.fl. fr. 350 kr
Hund Mellan Mellanpudel m.fl. fr. 450 kr
Hund Stor Lagotto m.fl. fr. 550 kr
Hund XL  Leonberger m.fl. fr. 750 kr

Katt korthårig

Huskatt, Siames m.fl.

fr. 450 kr
Katt långhårig/tovig Ragdoll, Perser m.fl fr. 550 kr

Att bada katter och hundar

bada-hund

Du har kanske hört skrönan om att man bara bör bada hundar 2 gånger om året? Fett som förvinner osv. Sanningen är att du kan bada din hund så ofta du vill; det tar inte mer än några dagar för pälsen att återfettas. Dagens hundschampon och balsam är också så väl sammansatta att de återfuktar och vårdar pälsen och huden. Efter badet fönas ditt husdjur helt med hjälp av högtrycksslangfön och/eller värmefläkt stående på stativ på golvet. När hunden/katten är fönad och torr ser jag till att klor blir klippa, öron blir rengjorda och tänder blir rensade (om behov föreligger och djuret vill samarbeta). Oavsett vilken ras du
har kommer din denne alltid att vara ren, torr, tovfri och glad när du hämtar den!

Att bada en katt ibland vara lite klurigt, även för en rutinerad frisör. Beroende på samarbetsvillighet, pälskvalité, tovor och om katten är lång- eller korthårig, varierar tiden det tar för att genomföra behandlingen. Generellt sätt tar det ca en timme.

Normalt klipps klorna vid behandlingen, säg till på förhand om ni absolut vill undvika detta.

Priser

Övriga priser

Kloklippning 95 kr
Kloklippning och puts av tassar 150 kr
Kloklippning och rakning av tassar, nos och genitalier 225 kr
Öronplockning 95 kr
Tandstensborttagning 225 kr

Övrigt

tandborstning-hund

Vissa raser behöver varken klippas eller trimmas. Däremot behöver man på alla katter och hundar ta hand om klor, tänder och öron. Om du upplever att din hund behöver en behandling, ring och boka tid!